Altijd veilig stoken dankzij schoorsteenveger

De schoorsteenveger kan jouw redder zijn. Je zou het niet verwachten, maar schoorstenen kunnen ontzettend gevaarlijk worden. Wanneer je je schoorsteen gebruikt, op wat voor manier dan ook, ontstaan er teer en roet in de schoorsteen. Dit koekt aan. Hoewel dit in het begin nog geen enkel probleem oplevert, wordt die aangekoekte laag dikker en dikker, waardoor de schacht nauwer wordt. Je kan je indenken dat dit gevaarlijk kan zijn. Er kunnen slechte gassen je huis binnen dringen en ook kan er brandgevaar ontstaan. Vandaar dat het belangrijk is de schoorsteen schoon te houden.

Schoorsteenonderhoud door de schoorsteenveger

De schoorsteen “veegt” dus feitelijk je schoorsteen weer helemaal schoon. Hij of zij verwijdert alle vuile resten. Echter is dat niet het enige wat er gedaan moet worden. Een schoorsteenveger controleert ook of er geen verdere obstakels zijn. Er kunnen namelijk takken of bladeren vast komen te zitten in de schoorsteen en ook ballen van kinderen ne nesten van vogels zouden niet nieuw zijn voor de schoorsteen veger. Ook zijn er allerlei extra materialen om uit te kiezen om je schoorsteen beter te beschermen en te voorkomen dat het inregent. Voor dergelijke accessoires van de schoorsteen moet je ook bij de schoorsteenveger zijn. Die weet precies wat nodig is.

Verzekerd en veilig

Het is niet enkel voor eigen veiligheid dat het van belang is dat de schoorsteen in goede staat wordt gehouden. Het is ook wettelijk verplicht. Hierdoor ben je niet verzekerd als je je schoorsteen niet om de zoveel tijd laat vegen door een schoorsteenveger. Wanneer je door Schouwonderhoud je schoorsteen professioneel laat reinigen, is dit inclusief reinigingsattest voor je verzekering. Dit dient bij brandstof en stookolie jaarlijks te gebeuren en bij gas om de twee jaar te gebeuren.

Beste schoorsteenveger voor schouwonderhoud

Naast dat de schoorsteen goed bijgehouden dient te worden, kan er ook schade ontstaan aan de schouw. Deze schade kan enkel een doorn in het oog zijn, maar mogelijk ook gevaarlijke situaties doen ontstaan. Vandaar dat de schoorsteenveger ook je schouw nakijkt en deze zo nodig kan repareren.