In het bezit van een elektrische auto? Thuis opladen is veel voordeliger!

Elektrische auto’s worden met de dag meer mainstream en deze trend zal alleen maar versnellen naarmate er meer regels worden ingevoerd om het soort voertuigen dat in de grote steden is toegestaan te beperken.

Eén van de grootste redenen voor het aanschaffen van een elektrische auto is dat ze goedkoop te besturen zijn. Thuis opladen kost, bijvoorbeeld, minder dan de helft van het bedrag dan het zou kosten om een ​​auto met benzine of diesel bij te laten tanken en veel openbare oplaadpunten boden aanvankelijk gratis elektriciteit aan in een poging het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren. Naarmate elektrische voertuigen steeds populairder zijn geworden, zijn de kosten voor het gebruik van openbare oplaadpunten echter op veel plekken gestegen. Hoewel veel openbare oplaadproviders nog steeds gratis oplaadpunten aanbieden, zijn niet alle openbare oplaadpunten tegenwoordig meer gratis.

Is thuis opladen efficiënt?

In feite, bij sommige openbare oplaadproviders die een vergoeding van 30 cent per KiloWatt heffen voor elektriciteit, zou u, als u niet vooruit plant, uiteindelijk meer dan drie keer zoveel kunnen betalen dan wat u betaald wanneer u thuis uw auto zou kunnen opladen. Sommige oplaadproviders baseren hun tarieven zelfs op de minuten of uren van het gebruik, waardoor het voor consumenten nog  moeilijker wordt om de kosten in kaart te kunnen brengen. Hoewel het nog steeds mogelijk is om goedkoop bij openbare laders op te laden, kan het moeilijk en tijdrovend zijn om de voordeligste locaties te vinden. In dit geval is het dus efficiënter om een laadstation voor thuis aan te schaffen door middel van een laadpaal voor de deur te laten plaatsen. Zo hoeft u nooit te zoeken naar een plekje en en bent u veel goedkoper uit! 

Wilt u meer weten over laadpalen of callboxen voor thuis? Neem dan eens een kijkje op de website van Laadpaalscala.be.