aangepast sanitair

Verbrede deuropeningen

Het aanpassen van de ingang van uw badkamer kan de toegankelijkheid verbeteren. Een rolstoeltoegankelijke baddeuropening moet ongeveer 36 cm breed zijn, terwijl de standaardingang voor de meeste huizen slechts 24 cm is. Bij het verbreden van deuropeningen moet u ook rekening houden met de handgreep op de deur om een ​​persoon in een rolstoel te kunnen huisvesten. Het kan zijn dat je hem moet laten zakken zodat ze gemakkelijker aan de knop kunnen draaien en in de badkamer kunnen komen. Overweeg ook om de knop te veranderen. Hefbomen maken het voor de persoon in de rolstoel gemakkelijker om te grijpen en te draaien, wat ideaal is voor diegenen die het moeilijk vinden om voorwerpen vast te pakken en te draaien.

aangepast sanitair

Installeer antislipvloeren of matten

Antislipvloeren voorkomen uitglijden en vallen, een van de gevaarlijkste situaties in een badkamer. Hoewel de meeste uitglijden en vallen plaatsvinden in de buurt van de badkuip, zijn er andere locaties in de badkamer die gevoelig zijn voor water. Als iemand bijvoorbeeld zijn handen wast, kan hij water op de vloer druppelen als hij naar een handdoek grijpt. Slechts een paar druppeltjes water op de tegels kunnen extreem gevaarlijk zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen die hun val niet kunnen stoppen. Voor elk type badkamer en elke situatie zijn er antislipvloeren en -matten. Als u zich zorgen maakt over uitglijden en vallen in uw badkamer, kan dit een geweldige manier zijn om uw badkamer toegankelijker en veiliger te maken voor iedereen.

Aangepast sanitair

Je toilet is een onmisbaar onderdeel van je dagelijkse routine, dus het is een van de grootste dingen om te overwegen als het gaat om het plannen van de toegankelijkheid van de badkamer. U moet een locatie overwegen die gemakkelijk toegankelijk is, vooral voor mensen in een rolstoel. Dit kan ook van invloed zijn op hoe uw andere armaturen worden geplaatst, dus zorg ervoor dat u de plattegrond van de badkamer als geheel bekijkt. Denk ook aan de hoogte van het toilet. Dit kleine verschil is van invloed op hoe gemakkelijk het is om op en van het toilet te komen en of u het alleen of met de hulp van een verzorger kunt doen. Als je een beperkte kniebuiging hebt, kun je toiletten vinden met een hogere zitting op dit aangepast sanitair.