3 tips om de juiste verf voor je muren te kopen!

3 tips om de juiste verf voor je muren te kopen!

Ben jij een van die mensen die al een tijdje denkt over het aanbrengen van kleur op je muren, maar blijf je het kopen van verf uitstellen omdat je bang bent om een fout te maken? Lees dan snel verder, want in dit blogartikel vind je drie tips voor het kiezen van de juiste verfkleur!

1. Verftester kopen

Het kan lastig zijn om de juiste kleur voor je muur te kiezen. Kleuren kunnen op verschillende manieren reageren op licht en schaduw, waardoor het er bij jou thuis heel anders uitziet dan in de winkel. De oplossing: een verftester kopen. Zo weet je voor minder dan drie euro of een kleur thuis net zo mooi is als je hoopt.

2. 60-30-10 regel

Wanneer je een kleurenpalet voor je kamer kiest, kan de 60-30-10 regel je helpen. Kies drie kleuren die goed bij elkaar passen. De hoofdkleur (60%) is niet te dominant en laat ruimte over voor andere kleuren. De tweede (30%) kleur sluit aan bij de hoofdkleur, maar heeft meer persoonlijkheid en uniekheid. De accentkleur (10%) geeft de kamer levendige energie en dient om patronen of texturen tot leven te brengen. Door eerst een goed kleurenschema met de 60-30-10 regel te maken en dan pas je verf te kopen, is een ruimte altijd in balans! Naast de kleuren op de muur kun je de kleuren ook op andere manieren terug laten komen, zoals in de kussens op de bank of met een mooi tapijt.

3. Ton-sur-ton effect

Als je het eng vindt om kleur aan te brengen, is kiezen voor een ton-sur-ton-look een veilige optie. Een ton-sur-ton effect creëer je door verschillende tinten van dezelfde kleur op je muren aan te brengen. Op deze manier kun je zonder zorgen kleur aanbrengen, omdat verschillende tinten van dezelfde kleur altijd bij elkaar passen.

Op naar de winkel, verf kopen en schilderen maar!

De juiste verf kopen en het aanbrengen van kleur op je muur valt reuze mee wanneer je gebruik maakt van de bovenstaande tips. Zo kun je eindelijk een prachtige nieuwe look creëren die perfect bij je past. En vergeet niet: er zijn geen regels als het gaat om het uitdrukken van jouw persoonlijke stijl, dus wees niet bang om te experimenteren en ontdek jouw unieke eigen stijl!