dekbedden

Een nieuw dekbed kopen? Dit zijn de belangrijkste aspecten

Van alle onderdelen waar je bed uit bestaat is je dekbed een van de belangrijkste. Dekbedden bepalen namelijk in grote mate het comfortniveau dat je ervaart. Verder wordt door het dekbed bepaald of je het te koud, te warm of precies goed hebt tijdens je nachtrust. Wanneer je een nieuw dekbed aanschaft is het dus zeer de moeite waard om even goed onderzoek te doen welk exemplaar het meest geschikt voor je is. Lees hieronder welke twee aspecten met name belangrijk zijn om in de gaten te houden.

Warmteklasse

Het is goed om te weten dat er doorgaans vier warmteklassen te onderscheiden zijn. Als je dus overal op voorbereid wilt zijn zou het verstandig zijn als je van elk van deze klassen een dekbed thuis hebt. Veel mensen kunnen echter ook prima overweg met twee of drie soorten. Het ultieme zomerdekbed valt voor sommige mensen bijvoorbeeld af, omdat zij ’s zomers liever onder een laken slapen. Evenwel is dit zomerdekbed dikwijls uitstekend ventilerend en dus comfortabel. Dit geldt ook voor het dikste dekbed dat er bestaat. Wellicht heb je die maar een paar weken per jaar nodig, maar als die vrieskou er eenmaal is, dan ben je blij dat je zo’n dik dekbed hebt.

dekbedden

Materiaal

Van elk dekbed is het belangrijk uit welk materiaal het bestaat. Dit materiaal moet eigenlijk vooral zijn afgestemd op de voorkeuren die je zelf hebt. Heb je het bijvoorbeeld vaak warm in bed, dan ligt het voor de hand dat je een goed ventilerend exemplaar neemt. IN het tegenovergestelde geval neem je natuurlijk juist een dekbed dat opgebouwde warmte goed vasthoudt.