Last van lekkage aan uw dak?

Last van lekkage aan uw dak? Dit kunt u er tegen doen!

Snel handelen is belangrijk

Waterschade als gevolg van een lekkend dak veroorzaakt veel ellende. In dit artikel leest u wanneer het verstandig is om meteen een dakdekker in te schakelen. Maar soms, als het probleem gewoon zichtbaar is, kunt u het zelf verhelpen. Hoe? Dat leest u eveneens in dit artikel.

Daklekkage zelf oplossen, kan dat?

Wanneer de reden van een daklekkage met het oog waarneembaar is, kunt u dit vaak gemakkelijk zelf verhelpen of een noodverband aanleggen tot de professional tijd heeft om het te komen repareren. Hiermee kunt u de nodige ellende voorkomen. Lees verder hoe u dit aanpakt.

Lekkage bitumen dakbedekking

Heeft u een plat dak met bitumen dakbedekking? De reden van een lekkage is vaak dat de lasnaden los zijn geraakt. Dit kan gebeuren door veroudering, doordat de dakdekker niet goed gelast heeft. Of omdat er veel mosgroei op het dak is dat de naden uit elkaar heeft gedrukt. In de meeste gevallen is dit met het blote oog te zien en kunt u het provisorisch repareren met vloeibare dakbedekking of door het lek af te dichten met plastic en er iets zwaars op te leggen.

Lekkage pannendak

Bij een pannendak is het probleem vaak vanaf de grond te zien. Een missende of scheef liggende dakpan kunt u eenvoudig zelf vervangen of goed leggen, wanneer u er veilig bij kunt. Ook een verbogen daklood langs het raam of de dakkapel kunt u vaak zelf wel terugbuigen.

Schakel een dakdekker in

Kunt u het lek niet vinden of vindt u het gevaarlijk om het dak op te gaan? Dan is er altijd de dakdekker nog. Deze heeft vaker met dit bijltje gehakt en is een expert in lekdetectie. Natuurlijk kan een dakdekker ook meteen voor een permanente oplossing van de lekkage zorgen.

Zorg voor tijdig dakonderhoud

Provisorisch uw dak repareren tot de dakdekker arriveert, kan u veel ellende door waterschade besparen. Vindt u dat te risicovol of kunt u het lek niet vinden of repareren? Schakel dan altijd een professionele dakdekker in. Wilt u meer informatie over het verhelpen van daklekkages? Stuur ons uw vragen via het contactformulier contactformulier.