natuursteen

Schoonmaken met azijn

Schoonmaken met azijn

Schoonmaken met azijn is vandaag de dag één van de normaalste zaken van de wereld. Schoonmaakazijn is goedkoop, alom verkrijgbaar en het is te gebruiken voor veel verschillende toepassingen. Je gebruikt het om je douchekop te ontkalken, je bad schoon te maken en je ramen en spiegels te reinigen. In dit blog vertellen we je meer over schoonmaken met azijn.

Ontkalken met azijn

Eén van de bekendste toepassingen van schoonmaakazijn is ontkalken. Met azijn ontkalk je eenvoudig je waterkoker, koffiezetapparaat, douchekop en nog veel meer. Kook wat water en wat schoonmaakazijn in je waterkoker, en hij is weer als nieuw. Laat de douchekop een nachtje weken in een emmertje azijn en water, en hij glanst als nooit tevoren! Door je apparaten te ontkalken met azijn bespaar je trouwens ook op de energiekosten. Door kalk moeten apparaten namelijk harder werken voor hetzelfde resultaat.

Oppervlakten reinigen

Gebruik azijn met wat warm water en een microvezeldoek en je maakt er zo’n beetje elke oppervlakte mee schoon. Van keukenbladen tot een tv-scherm. Ga hierbij wel altijd voorzichtig te werk. Je wil immers niet voor krassen zorgen. Heb je enkele natuursteen oppervlaktes in huis, zoals een natuursteen vloer of keukenblad? Dan kun je beter wat warm water en een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken. Schoonmaakazijn kan namelijk voor azijnvlekken zorgen.

Wasverzachter

Alhoewel echte wasverzachter natuurlijk nog altijd het beste werkt, kan schoonmaakazijn ook gebruikt worden als wasverzachter. Ja je leest het goed! Doe een beetje schoonmaakazijn in het wasverzachter deel van de lade en je was wordt heerlijk zacht. Wel zo makkelijk en prettig voor handdoeken en beddengoed.

Schoon huis, schoon leven

Een schoon en opgeruimd huis voelt altijd prettig. Daarom geven we hier bij Mijn Woontips graag advies over schoonmaak, opruiming en inrichting. Dat woont wel zo fijn. Voor meer tips voor prettig wonen bekijk je snel onze blogpagina.