COMPOSIETvakman.be

Arduin vensterbanken – op maat – bij COMPOSIETvakman.be

In uw zoektocht naar een passende vensterbank, zijn de arduin venstertabletten van COMPOSIETvakman.be zeker het overwegen waard!  Wanneer u op zoek bent naar blauwe steen komt u waarschijnlijk een groot aantal ‘soorten’ tegen. Daarnaast zijn er ook diverse ‘noemers’ die gebruikt worden voor blauwsteen, waaronder ook arduin, hardsteen, bluestone, kolenkalk, kolenkalksteen en Petit granit. Daarnaast zijn er ook diverse soorten blauwe steen, afkomstig uit verschillende gebieden. Denk hierbij o.a. aan België, Vietnam, China, Ierland. 

Nogal onoverzichtelijk allemaal, vandaar dat wij hier een duidelijke keuze in hebben gemaakt: Al onze blauwe steen venstertabletten zijn gemaakt van topkwaliteit arduin, oftewel Belgische blauwsteen, de ‘echte’ blauwe steen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende kleurtint is dit simpelweg de mooiste soort. Zo, is dat meteen even helder. 

COMPOSIETvakman.be

Gezoet of donkergezoet?

Uw arduin vensterbank voor binnen wordt bij COMPOSIETvakman.be gezoet afgewerkt. Het ‘zoeten’ de laatste stap in het schuurproces van Arduin, die resulteert in een gladde en matte afwerking van het oppervlak, evenals die kenmerkende ‘matte schijn’ van blauwsteen. Dit is de traditionele bewerking van Belgische blauwe steen en zorgt voor optimale situatie op het gebied van onderhoud. Daarnaast is slijtage niet snel zichtbaar en is vuil- & vochtopname minimaal. U heeft hierbij twee keuzes; Gezoet of donkergezoet. Houdt er rekening mee dat beide varianten mat ogen. 

Bij Belgisch blauwsteen wordt gesproken over ‘(licht / blauw) gezoet’ en ‘donker gezoet’. In principe is de afwerking van het product gelijk, maar verschilt de kleur van uw vensterbank. Licht / blauw gezoet arduin heeft die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek blauwe steen. Donkergezoet arduin neigt meer naar antraciet als basiskleur. Deze kleurgradatie wordt gerealiseerd door een verschil in korrelgrootte tijdens het schuurproces van het Belgisch hardsteen. Voor welke van de 2 varianten u ook kiest, bij COMPOSIETvakman.be ontvangt u altijd een topkwaliteit arduin vensterbank, perfect op maat gezaagd!