industriële tafellamp

Tafellamp in industriële stijlen

Ben je op zoek naar een stoere uitstraling voor je woning? Dan is de industriële woonstijl ideaal voor in jouw huis. Deze woonstijl staat bekend om de materialen zoals metaal, staal, beton, hout en baksteen. Ook de hoge plafonds, grote ruimtes en zichtbare buizen zijn kenmerken van een industrieel interieur. Vooral de kleuren zwart, grijs, bruin, antraciet en wit zie je veel terug in deze woonstijl. De combinatie van al deze elementen zorgt voor een stoere uitstraling.

industriële tafellamp

Industriële woonstijl integreren in jouw woning

Wil je graag een industriële stijl in jouw woning, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Ik geef je een aantal tips die je kunnen helpen met het integreren van de industriële woonstijl in je huis.

Ten eerste is de verlichting in je woning erg belangrijk. Je kunt onder andere kiezen voor een stoere hanglamp, een industriële tafellamp of een oude fabriekslamp. Voorheen waren de wat strakkere en gladder afgewerkte lampen populair, maar nu zijn vooral de lampen van het wat robuustere materiaal erg in trek. Door bijvoorbeeld een industriele tafellamp toe te voegen aan je interieur creëer je al een hele andere sfeer.

Niet alleen de verlichting in de woning is belangrijk voor het overbrengen van de sfeer, ook de meubels spelen hier een grote rol in. De industriële meubels hebben vaak een minimalistische uitstraling, omdat ze niet al te veel overbodige versiersels hebben. De meubels worden meestal gemaakt van leer, velvet stof, hout, kunststof en metaal. Deze materialen hebben namelijk ook een stoere uitstraling. Het is belangrijk dat de meubels op elkaar afgestemd zijn. Als je bijvoorbeeld een leren bank hebt, is het mooi om het materiaal leer ook in andere meubelstukken terug te laten komen. Het is dan ook weer niet de bedoeling om het leer in alle meubels terug te laten komen, dan wordt het weer iets te veel. Het is dus belangrijk om hier de juiste balans in te vinden.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel geïnspireerd bent geraakt en dat je de industriële woonstijl in je eigen woning gaat integreren.