infrarood paneel badkamer

Waarom is verwarming in de badkamer belangrijk?

Om vochtproblemen in de badkamer te voorkomen kan badkamerverwarming een groot verschil maken. Veel badkamers hebben een gebrek aan ventilatie waardoor er veel condensatie ontstaat. Een verwarmingssysteem is zeer effectief bij het voorkomen van condensatie en zal op de lange termijn schimmel uit de badkamer weghouden. Daarbij zal het je een hoop geld besparen wanneer je geen last hebt van vochtproblemen in de badkamer.

infrarood paneel badkamer

Hoe werkt badkamerverwarming?

Een efficiënte manier om de badkamer te verwarmen is door een infrarood paneel badkamer te installeren. Infrarode verwarmingspanelen werken als een spiegel en geven bijna direct een sterke warmte af wanneer deze worden aangezet. De spiegel beslaat niet bij het douchen wat uiteraard heel praktisch is voor wie zich bijvoorbeeld wil scheren vlak na het douchen.

De voordelen van een infrarood paneel badkamer

Behalve dat het infrarode verwarmingspaneel werkt als een spiegel en niet beslaat, ziet deze er ook nog eens aantrekkelijker uit dan de traditionele radiator. Een infrarood paneel badkamer werkt door middel van straling, in plaats van convectie. Door stralingswarmte wordt je zelf direct verwarmd, in plaats van dat de ruimte eerst verwarmd moet worden wat een hoop tijd in beslag neemt. Daarbij gaat convectiewarmte snel verloren door tocht en door muren. Bij infrarood warmte bestaat dit probleem niet.

Goed voor de portemonnee

Op de lange termijn zul je een hoop geld besparen met infrarode verwarmingspanelen. De panelen verbruiken ongeveer 30 tot 60% van de stroom die een traditionele radiator nodig heeft voor hetzelfde resultaat.

Geen vochtproblemen

Infrarode verwarmingspanelen verwarmen de muren in de badkamer waardoor de muren uitdrogen. De warmte van de panelen wordt door de muren en de vloer geabsorbeerd en wordt langzaamaan weer afgegeven in de badkamer.

Veilige verwarming

Verwarmingspanelen zijn gemaakt van spiegelglas en zijn daarbij uitgebreid getest op de veiligheid. Stralingswarmte van infrarode panelen is dezelfde straling als die van de zon. Daarom is deze 100% natuurlijk en veilig voor ons om te gebruiken.