Handige starterset voor tegelzetten

Handige starterset voor tegelzetten

Ben jij van plan om zelf een vloer of wand te betegelen? Dan heb je geluk, want tegenwoordig is tegelzetten ook voor de doe-het-zelver prima te doen. Hiervoor heb je wel een tegel levelling systeem nodig. Dit is een innovatief systeem waardoor tegels altijd mooi op elkaar aansluiten en hoogteverschillen worden voorkomen. In dit artikel lees je alles over de handige startersets voor tegelzetten, die jou helpen om direct aan de slag te gaan met zelf tegelen!

Wat zit er in een starterset voor tegelzetten?

Een starterset voor tegelzetten bevat alle benodigdheden om aan de slag te gaan. Dat zijn allereerst de levelling clips en de keggen. Hiermee zorg je ervoor dat de tegels altijd op gelijke hoogte en afstand van elkaar worden geplaatst. Ook bevat een starterset een tang om de keggen mee strak te trekken. Is de inhoud van de starterset niet voldoende? Dan kun je altijd extra keggen en clips bijkopen. Zo ben je er zeker van dat je genoeg materiaal hebt om de klus te klaren.

Gebruik starterset tegelzetten

Het gebruik van een tegel levelling systeem is eenvoudig. Je schuift een clip onder de eerste tegel en plaatst de volgende tegel ertegenaan. Vervolgens stop je een keg tussen de tegel en clip, en trek je deze met de tang aan. Zo zorg je ervoor dat de tegels op de juiste hoogte en afstand van elkaar worden geklemd. Het gebruik van een tegel levelling systeem voorkomt hoogteverschillen en zorgt zo voor een mooi resultaat.

Niet alleen voor beginners

Een starterset voor tegelzetten is niet alleen handig voor de beginnende tegelzetter, maar ook voor de professionals. Met een tegel levelling systeem werk je namelijk niet alleen sneller en efficiënter, maar voorkom je ook fouten doordat er tegels scheef of ongelijk worden geplaatst.

Levelling systeem maakt leven tegelzetter een stuk makkelijker

Met een handige starterset voor tegelzetten kan het betegelen van een vloer of wand bijna niet mis gaan. Want door gebruik te maken van een tegel levelling systeem voorkom je hoogteverschillen en zorg je voor een mooi en gelijkmatig resultaat. Het is dan ook een handig hulpmiddel voor zowel de beginnende tegelzetter als professionele tegelzetters. Lees ook: 3 tips om de juiste verf voor je muren te kopen!